FES L - P

Lady27s-Slipper_Kopie -LADY'S SLIPPER (YELLOW) - venusschoentje - Cypripedium parviflorum (geel). Pos: De integratie van het spirituele doel met het dagelijkse werk, brengt de spirituele kracht naar het basis chakra; spirituele seksualiteit en geaarde spiritualiteit. neg: Vervreemd van zijn eigen innerlijke autoriteit, niet in staat zijn om hogere spirituele doelen met het werkelijke leven en werk te integreren; nerveuze uitputting, seksueel leeg zijn.

larkspur_Kopie -LARKSPUR - ridderspoor - Delphinium depauperatum (blauw/violet) edelmoedigheid, altruïsme, leiderschap met een vreugdevol hart, voor plichtmatigheid, of een verlangen naar zelfverheerlijking.

Lavender_Kopie -LAVENDER - lavendel - Lavandula officinalis (violet) innerlijke vrede, verzachting, harmonische gevoelens, spirituele gevoeligheid, tegen nerveuze overgevoeligheid en moeilijkheden met het integreren van spirituele invloeden.

Lotus_Kopie -LOTUS - Indische Lotus - Nelumbo nucifera (rose) spirituele openheid, meditatieve ontvankelijkheid. Een algemeen spiritueel "elixer". De Lotus - de "Duizendbladige Lotus", is een traditioneel symbool in het Oosten voor een spirituele ontwikkeling. De vele bloembladen van het kruin-chakra vertegenwoordigen een vereniging of samenvoeging van alle aspecten van de ontwikkeling van de ziel. Deze remedie is uniek omdat ze niet zozeer handelt als een tegengif, maar eerder als een "elixer", dat combinaties van andere remedies samenvoegt; bij spirituele trots.

Love-Lies-Bleeding_Kopie -LOVE-LIES-BLEEDING - kattenstaartamarant - Amaranthus caudatus (rood)
pos: Transcendent bewustzijn, de mogelijkheid om verder te gaan dan per-soonlijke pijn, lijden of mentale pijniging door het vinden van de diepere, bedoeling van dit lijden, waarbij we het persoonlijke los kunnen laten; medelevend bewustzijn met en aandacht hebben voor de bedoeling van pijn of lijden.
neg: Verergering van pijn en lijden als gevolg van isolement; diepe melancholie als gevolg van het te veel verpersoonlijken van de eigen pijn.

Madia_Kopie -MADIA - madia - Madia elegans (geel/rode plekken) concentratie, focus, aandacht voor 't detail, afwerken, voor de neiging om gemakkelijk afgeleid of verstrooid te zijn. Madia - een inheemse Californische wilde plant van de zonnebloemfamilie, de mandala-achtige Madia trekt onze aandacht direct naar het centrum, zoals de bloem zichzelf opvouwt in zijn centrum gedurende de hitte van de middagzon. Dit is een uitstekende remedie voor helderheid en focus een goed tegengif voor verstrooide geestestoestanden.

mallow_Kopie -MALLOW - kaasjeskruid - Sidalcea sp. (rose) de mogelijkheid om vriendschappen te ontwikkelen, warmte naar anderen uitstralen, overwinnen van sociale onzekerheden. Voor degenen die barrières naar anderen maken.

Manzanita_Kopie -MANZANITA - beredruif - Arctostaphylos viscida (wit/rose) waardering voor het fysieke lichaam en de fysieke wereld, tegen tweeslachtigheid of een negatief oordeel over je lichaam en alles wat materie is. Voor een goede aarde binding; te gebruiken voor en na narcose, om de eenheid tussen lichaam en geest weer te herstellen.

Mariposa-Lily_Kopie -MARIPOSA LILY - vlinderlelie - calochortus leichtlinii (wit/geel centrum/paarse vlekken) ontvankelijk voor menselijke liefde, de band tussen moeder en kind, het genezen van gevoelens van vervreemding en niet meer geliefd zijn. Deze lieflijke lelie groeit in rotsig berggebied en toch suggereert zij een eigenschap van zachte, ontplooiende verzorging. Zij heeft zich bewezen als een enorme weldaad voor diegenen die geleden hebben aan een trauma m.b.t. het proces van de ouder-kind binding. Het gaat speciaal samen met ervaringen van de moeder uit de kindertijd, voor degenen die geen liefde of zorg gevoeld hebben. De Mariposa Lily is zowel goed voor kinderen als volwassenen.

Milkweed_Kopie -MILKWEED - zijdeplant - Asclepias cordifolia (roodpaars)
pos: Gezonde persoonlijke kracht en onafhankelijkheid.
neg: Extreme afhankelijkheid en emotionele onderdrukking, verdoofd bewustzijn door drugs, alcohol of een teveel eten; de behoefte om te ontsnappen aan zichzelf

Morning-Glory_Kopie -MORNING GLORY - klimmende winde - Ipomoea purpurea (blauw/paars) vitaliteit, alertheid, hulp om met oude en verslavende gewoonten te breken, tegen rusteloosheid, zenuwachtigheid, grillige energie. De "hemelsblauwe" Morning Glory heeft een veelzeggende spiraalsignatuur in zijn knop- en bloeiproces. De spiraal suggereert sterke, vitale levens-kracht en deze bloem die in de vroege morgenzon bloeit, helpt de ziel om te ontwaken voor frisse ritmes en nieuwe perspectieven.

mt-pennyroyal_Kopie -MOUNTAIN PENNYROYAL - coyotemunt - Monardella odoratissima (violet) kracht en helderheid in gedachten; maakt de geest schoon van negatieve gedachten, speciaal als ze van anderen zijn overgenomen, voor het afstoten van negatieve gedachten.

Mountain-Pride_Kopie -MOUNTAIN PRIDE - rode penstemon - Penstemon newberryi (rood) krijgshaftige kracht en zelfbewustzijn tegenover hindernissen en tegenspoed. Voor hen die terugdeinzen bij uitdagingen van deze tijd. De Mountain Pride is een nauwe verwante van de Penstemon, deze winterharde bergplant groeit bijna letterlijk uit de rotsen. Zijn rode kleur en de strenge condities van zijn omgeving drukken zijn innerlijke kwaliteit als een "geestelijke krijger" uit. Het helpt om de actieve krachten van spirituele moed te verzamelen, zodat men ongunstige en vijandige voorwaarden kan veranderen.

mugwort_Kopie -MUGWORT - alsem - Artemisia douglasiana (geel) gevoeligheid voor ervaringen over de drempel (op "paranormaal" gebied), speciaal met betrekking tot dromen. Helpt om in evenwicht te blijven wanneer intuïtieve vermogens naar buiten komen.

Mullein_Kopie -MULLEIN - koningskaars - Verbascum thapsus (geel) eerlijk zijn voor jezelf, vervulling van iemands echte mogelijkheden; bij problemen om de mogelijkheden in het leven te verwerkelijken. Wanneer men niet naar zijn/haar innerlijke stem kan luisteren.

Nasturtium_Kopie -NASTURTIUM - Oostindische kers - Tropaeolum majus (oranje rood) vitaliteit, stralende energie en warmte; emotioneel leven en kleur; bij over-intellectualiteit, wanneer men opgedroogheid is of bij ontzieling; uitputting van de levens-kracht.

Nicotiana_Kopie -NICOTIANA - tabak - Nicotiana alata (wit) (bloeiende tabaksplant)
pos: Diep gecentrenteerde rust in het hart; integratie van fysiek en emotioneel goed-voelen door een harmonieuze verbinding met de Aarde en alle levende wezens. Wordt veel voorgeschreven als hulp om te genezen van de verslaving aan tabak.
neg: Het gevoelloos worden voor emoties, hetgeen samen gaat met het mechanisch worden (niet meer spontaan kunnen reageren) of het verharden van het fysieke lichaam, het niet aankunnen van diepe gevoelens en fijnere gevoeligheden.

Oregon-Grape_Kopie -OREGON GRAPE - zuurbes - Berberis aquifolium (geel) het ontwikkelen van vertrouwen, de goede wil van anderen erkennen. Het overwinnen van angst met betrekking tot emotionele vijandigheid.

penstemon_Kopie -PENSTEMON - penstemon - Penstemon davidsonii (violet/blauw) innerlijke kracht door tegenspoed; doorzettingsvermogen in relaties; overwinnen van twijfel aan jezelf bij uitdagingen.

Peppermint_Kopie -PEPPERMINT - pepermunt - Mentha piperita (violet) om geestelijk wakker en alert te zijn. Voor het overwinnen van geestelijke luiheid.

Pink-Monkeyflower_Kopie -PINK MONKEYFLOWER - roze maskerbloem - Mimulus lewisii (roze)
pos: Zelf-acceptatie, emotionele openheid en eerlijkheid; moed om emotionele risico's te nemen met anderen.
neg: Schaamte, schuld, minderwaardigheid, angst voor intieme gevoelens en afwijzing, het verstoppen van het wezenlijke zelf voor anderen, gevoelens maskeren.

Pink-Yarrow_Kopie -PINK YARROW - roze duizenblad - Achillea millefolium (rose/paars) emotionele kracht en balans; voor het overwinnen van emotionele overgevoeligheid en overreactie, voor degenen die psychische en emotionele energie absorberen.

Poison-Oak_Kopie -POISON OAK - pruikeboomfamilie* - Rhus diversiloba (groenig-wit)
pos: Emotionele openheid en kwetsbaarheid, de mogelijkheid om intiem met iemand om te kunnen gaan en contact te maken.
neg: Angst voor het intiem zijn, het beschermen van persoonlijke grenzen; de angst om geschonden of geweld aangedaan te worden; het vermijden van intimiteit door zich vijandig op te stellen.

Pomegranate_Kopie -POMEGRANATE - granaatappel - Punica granatum (rood) bevrijdt de creatieve vrouwelijke geest, maakt contact met het Goddelijke Vrouwelijke bij vrouwen en met de "anima" bij mannen; versterkt vrouwelijke creativiteit en warmte vanuit het hart; bij een conflict tussen carrière en familie.

Pretty-Face_Kopie -PRETTY FACE - triteleia - Triteleia ixioides ssp. scabra (geel, bruine strepen)
pos: Schoonheid die van binnen naar buiten straalt; zelf-waardering in de juiste verhouding tot het uiterlijk.
neg: Zich lelijk voelen, zich op het uiterlijk afgewezen voelen, overgeïdentificeerd met het fysieke uiterlijk; niet in staat zijn om de innerlijke schoonheid van de ziel door het lichaam naar buiten te laten komen.

Purple-Monkeyflower_Kopie -PURPLE MONKEYFLOWER - donkerrode maskerbloem - Mimulus kelloggii (paarsrood)
pos: Innerlijke rust en helderheid wanneer men een spiritueel of paranormaal verschijnsel ervaart; de moed om in de eigen spirituele ervaringen of leiding te vertrouwen; spiritualiteit gebaseerd op liefde in plaats van op angst.
neg: Angst voor het occulte of voor elke spirituele ervaring; angst voor vergelding of afkeuring wanneer men religieuze gewoonten van families of gemeenschappen loslaat.