Fes D - I

 Dandelion2_Kopie -DANDELION - paardenbloem - Taraxacum officinale (geel) snijdt door emotionele blokkades, heft spanning op, herstelt geestelijke helderheid, speciaal behulpzaam samen met intens lichaamsgericht werken.

Deerbrush1_Kopie -DEER BRUSH - Amerikaanse sering - Ceanothus integerrimus (wit) onschuldig van gevoel, geeft zuiverheid van hart en bedoelingen, brengt duidelijkheid aan degenen die vanuit onbewuste redenen handelen.

Dill1_Kopie -DILL - dille - Anethum graveolens (geel) verwerking en integratie van veel indrukken en ervaringen, voor het gevoel overweldigd en overgestimuleerd te zijn door de vaart van het leven. Overgevoelig voor de omgeving.

Dogwood_Kopie -DOGWOOD - kornoelje - Cornus nuttalii (geel/witte schutbladen) vriendelijk en beleefd in relaties; duidelijkheid van gevoel wanneer je afstemt op spirituele bronnen, voor het loslaten van verhardende en beperkende emoties en trauma's, welke diep in het lichaam worden vastgehouden; om te vergeven. 

Easter-Lily_Kopie -EASTER LILY - trompet lelie - Lilium longiflorum (wit). Pos: Innerlijke zuiverheid van de ziel, helpt speciaal met de integratie van seksualiteit en spiritualiteit. neg: Het gevoel dat seksualiteit onzuiver, onrein is; innerlijke conflicten over seksualiteit.

echinacea-2_Kopie -ECHINACEA - zonnehoed - Echinacea angustifolia (roze/paars). Pos: Integriteit tot in de kern; de mogelijkheid om contact te maken met een vaste kern in zichzelf en speciaal bij moeilijke uitdagingen dit contact te behouden. neg: Geschokte gevoelens door een diep trauma of door misbruik; niet meer in staat zijn een gevoel van waardigheid te vinden in zichzelf; diepe vervreemding.

EVENING PRIMROSE - teunisbloem - Onenothera hookeri (geel). Pos: Emotionele warmte en in het hier en nu zijn; in staat zijn om verbintenissen in relaties aan te gaan.
neg: Zich afgewezen en ongewenst voelen; ervaringen in het verleden van seksueel misbruik (geestelijk of lichamelijk), het vermijden van verbintenissen in relaties; angst voor het ouderschap; seksuele en emotionele gevoelsonderdrukking.

Fairy-Lantern_Kopie -FAIRY LANTERN - mormonentulp - Calochortus albus (wit). Pos: Gezonde ontwikkeling; het accepteren van verantwoordelijkheden als een volwassen persoon.
neg: Onvolwassenheid, hulpeloosheid, behoeftig zijn, afhankelijkheid, emotionele onderdrukking.

Fawn-Lily-Habitat_Kopie -FAWN LILY - hondstand - Erythronium purpurascens (geel met paars). Pos: Acceptatie van en betrokkenheid bij de wereld, in staat zijn om spirituele gaven met anderen te delen.
neg: Terugtrekken, isolement, zelf-bescherming; overgevoelig, overontwikkelde spiritualiteit in vergelijking met de sociale ontwikkeling.

filaree_Kopie -FILAREE - reigersbek - Erodium circutarium (violet) het laten gaan van zorgen, het zien van de grotere werking van de bestemming in het leven, voor degenen die gevangen raken in kleine zorgen.

Forget-Me-Not_Kopie -FORGET-ME-NOT - vergeet-mij-niet -Myosotis sylvatica (blauw). Pos: Bewustzijn van de karmische verbindingen in onze persoonlijke relaties en met degenen in de geestelijke wereld; opmerkzaam zijn voor de subtiele gebieden. neg: Eenzaamheid en gebrek aan bewustzijn van spirituele verbindingen met anderen; spiritueel isolement.

Fuchsia_Kopie -FUCHSIA - fuchsia -Fuchsia hybrida (rood/paars) ervaren en begrijpen van geblokkeerde emoties, om zich emotioneel te kunnen uiten, speciaal bij emotionele onderdrukking die gevoeld wordt als spanning, psychosomatische ziekten of valse emotionaliteit.

garlic_Kopie -GARLIC - knoflook - Allium sativum (wit) reinigt van angst en bezorgdheid, je kalm en vertrouwd voelen tegenover anderen. Om onzekerheden, nervositeit, plankenkoorts en ongerustheid te overwinnen. Angstig en slap of gemakkelijk te beïnvloeden als gevolg van te weinig vitaliteit.

Golden-Ear-Drops_Kopie -GOLDEN EAR DROPS - gebroken hartjes - Dicentra chrysantha (geel) inzicht in pijnlijke herinneringen en emoties uit de kinderjaren en helpt met het loslaten hiervan; het verband zien tussen oude trauma's en tegenwoordige problemen.

Golden-Yarrow-_Kopie -GOLDEN YARROW - gouden duizendblad - Achillea clytedata (geel). Pos: In staat zijn om zichzelf duidelijk aan anderen kenbaar te maken, speciaal gevoelige en tere aspecten van zichzelf. neg: Bij de neiging om zich terug te trekken uit sociale en artistieke betrokkenheid door een diepe gevoeligheid; zichzelf gemakkelijk kwijtraken of zich gaan verharden om met gevoeligheden om te kunnen gaan.

Goldenrod_Kopie -GOLDENROD - guldenroede - Solidago canadenis (geel) eerlijk zijn tegenover je hogere Zelf in sociale relaties. Voor degenen die interpersoonlijke barrières scheppen, of een onjuiste persoonlijkheid aannemen, speciaal door de druk van de groep of de sociale verwachtingen.

Hibiscus_Kopie -HIBISCUS - hibiscus - Hibiscus sp. (rood).
Pos: Warmte en ontvankelijkheid in vrouwelijke seksualiteit; de integratie van zielewarmte en lichamelijke gevoelens.
neg: Niet in staat zijn om zich te verbinden met de seksualiteit in jezelf, gebrek aan warmte en vitaliteit, vaak veroorzaakt door eerdere seksuele uitbuiting of misbruik.

Hound27s-Tongue_Kopie -HOUND'S TONGUE - hondstong - Cynoglossum grande (blauw/wit centrum) helpt de geest met het verkrijgen van spiritueel inzicht, de wereld te materialistisch zien; voor het veranderen van gevoelsbindingen en beperkende intellectuele gedachten.

Indian-Paintbrush_Kopie -INDIAN PAINTBRUSH - helmkruid familie - Castillija miniata (rood) het ontwaken van de kracht van de creatieve prikkel; levende energieke creativiteit; om de frustratie te overwinnen die vitale krachten belet zich om te zetten in creatieve ideeën.

Indian-Pink_Kopie -INDIAN PINK - lijmkruid - Silene californica (rood) kalm en in het centrum blijven temidden van intense activiteit en/of stress; voor degenen die uit balans raken door wat er om hen heen gebeurt.

Iris_Kopie -IRIS - iris - Iris douglasiana (blauw/violet) artistieke en creatieve inspiratie; om gevoelens van frustratie en beperktheid te overwinnen. De bloem van de Iris, heeft een ongewone "van binnen-naar-buiten" signatuur; het model en de stempel, die bij de meeste planten diep binnenin worden gevonden, zijn bij de Iris verspreid langs de naar buiten gedraaide bloembladen. Vele soorten Iris kunnen zich aanpassen aan een breed scala van eigenschappen van de omgeving, omdat de wortelstok water vasthoudt, dat in zorgvuldig gecontroleerde hoeveelheden aan de plant verstrekt wordt. Deze innerlijke, waterachtige eigenschap van de Iris helpt ons om te begrijpen waarom ze werd beschouwd als de godin van de regenboog in de Griekse mythologie. De Iris is een van de meest weldoende en universele van de F.E.S. remedies, ze helpt degenen die zich teleurgesteld voelen in hun creatieve uitdrukking, alsof de ziel "opgedroogd" was of een hemelse inspiratie miste. Net zoals de plant Iris zich aanpast aan een veelheid van omstandigheden door zijn innerlijke waterhuishouding te reguleren, zo ook helpt de subtiele remedie van de Iris de ziel om te leren zich uit te drukken in een geïnspireerde en creatieve manier van leven, onverschillig hoe de uiterlijke omstandigheden zijn. Deze remedie is bijzonder waardevol voor degenen die een artistiek streven hebben en die een behoefte hebben aan een vernieuwde, innerlijke glans om de zielekleur in uiterlijke taken te brengen.