FES A - C

Aloe-vera-flowers1_Kopie -ALOE VERA - aloe vera - Aloe vera (geel). herstelt de levensenergie, wanneer men zich opgebrand of uitgeput voelt, helpt om creatieve energie te integreren met gevoelens die in het hart zitten. Wanneer teveel energie is uitgegeven. Goed voor de "workaholic".

Alpine-Lily2_Kopie -ALPINE LILY - sierra tijgerlelie - Lilium Parvum (rood-oranje). pos: Voor vrouwen, acceptatie van de eigen vrouwelijkheid gegrond in een diepe ervaring van het vrouwelijke lichaam. neg: Te abstracte of geestelijke beleving van de vrouwelijke identiteit; niet goed met het lichaam verbonden zijn, vervreemding en/of afwijzing van de vrouwelijke organen en deze zien als "minderwaardig".

Angels-trumpet1_Kopie -ANGEL'S TRUMPET - doornappel - Datura candida (wit). pos: Geestelijke overgave aan de dood of diepgaande transformaties; geeft opening voor diepe zielsveranderingen. neg: Angst voor de dood; weerstand tegen het loslaten van het leven of bij het overgaan van de drempel naar de geestelijke wereld; het ontkennen van de realiteit van de geestelijke wereld.

Angelica2_Kopie -ANGELICA - engelwortel - Angelica archangelica (wit). pos: Zich beschermd en begeleid voelen door geestelijke wezens, speciaal bij overgangservaringen zoals geboorte en dood. neg: Een gevoel van isolement, afgesloten van geestelijke leiding en bescherming.

Arnica1_Kopie -ARNICA - valkruid - Arnica mollis (geel) herstelt etherische energie na shock of trauma, helpt om de verbinding te handhaven met iemands hogere Zelf. Deze Californische bergarnica is gelijk aan de Europese arnica die kruidkundig en homeopathisch wordt gebruikt voor shock en trauma. Deze arnica een prima eerstehulp remedie. Als bloesem-remedie helpt het om de verbinding te handhaven met het hogere Zelf of spirituele ego, deze verbinding is vaak verbroken bij shock of trauma.

BBEYES1_Kopie -BABY BLUE EYES - bosliefje - Nemophila menziesii (lichtblauw). pos: Kinderlijke onschuld en vertrouwen; zich thuisvoelen in de wereld, zich lekker voelen in zichzelf, gesteund, geliefd en verbonden met de spirituele wereld. neg: Verdedigend, onzekerheid, cynisch wantrouwen met betrekking tot de wereld; vervreemding van het Hoger Zelf; gebrek aan steun van de vader tijdens de jeugd.

basil21_Kopie -BASIL - basilicum - Ocimum basilicum (wit) integratie van seksualiteit, liefde en spiritualiteit in relaties en wanneer deze krachten worden gezien als tegengestelde polariteiten, voor conflicten in relaties over seksuele en emotionele kwesties.

Black-Cohosh-close1_Kopie -BLACK COHOSH - zilverkaars - Cimicifuga racemosa (wit)pos: Moed om de confrontatie van corrupte en dreigende situaties aan te gaan in plaats van zich terug te trekken. neg: Gevangen zijn in relaties of levensstijlen die corrupt, verslavend en/of geweldadig zijn; donkere, verzamelde emoties.

Black-Eyed-Susan1_Kopie -BLACK- EYED SUSAN - ruige rudbeckia - Rudbeckia hirta (geel/zwart centrum) geeft een diepgaand inzicht, brengt het transformerende licht van het bewustzijn in de "donkere" aspecten van onze ziel; bij het vermijden om naar begraven emoties te kijken. De Black-Eyed Susan - een lid van de zonnebloemfamilie, de donkere uitpuilende schijfbloemen zijn een signatuur voor zijn gebruik als kruid tegen steenpuisten. Eveneens wordt het gebruikt als een remedie om de donkere, innerlijke emoties te behandelen, die in iemands geest kunnen woekeren. Door deze "emotionele steenpuisten" te openen voor het licht van het bewustzijn, kan de gezondheid hersteld worden.

blackberry1_Kopie -BLACKBERRY - braam - Rubus ursinus (wit-rose) vertaalt gedachten in activiteit, wendt de creatieve kracht van het denken aan, om het gevoel van traagheid of vastzitten te overwinnen. Voor groei en uitbreiding.

Bleeding_Heart1_Kopie -BLEEDING HEART - gebroken hartjes. Dicentra formosa (rose) bevrijdt emotionele bindingen, laat de liefde in vrijheid bestaan; voor hen die zich te veel vereenzelvigen, zich vastklemmen en te bezitterig zijn met degenen die ze liefhebben. Deze lieflijke, rose bloem, in de vorm van een harten in het midden gespleten, helpt hen die een sterke maar ongezonde emotionele binding met een ander voelen. De ervaring van een "gebroken hart" wordt vaak veroorzaakt door een bezitterige binding met een anderen de weerstand om los te laten. Deze remedie helpt om het hart van binnenuit te versterken en nieuw leven te geven. Zeer behulpzaam bij het verlies van een geliefde of een beeïndiging van een relatie.

borage21_Kopie -BORAGE - komkommerkruid - Borago officinalis (blauw) opgewekte moed, met vertrouwen gevaar en uitdaging tegemoet zien; om zwaarmoedige gevoelens, ontmoediging of droefheid te overwinnen. Borage - al eeuwen een favoriet kruid, oude kennis verhaalt dat: "borage moed brengt" en "borage maakt dat het hart blij wordt". Deze luchtblauwe, vijfbladige bloem is inderdaad een balsem voor degenen die "ontmoedigd" zijn of een "zwaar hart" hebben, doordat ze de geest opheft en kracht en moed brengt.

Buttercup2_Kopie -BUTTERCUP - boterbloem - Ranunculus occidentalis (geel) de waarde van je gaven kennen, zijn licht met anderen delen, voor verlegenheid en het wegcijferen van zichzelf. Geeft een waardering van je eigenwaarde.

Calendula1_Kopie -CALENDULA - goudsbloem - Calendula officinalis (oranje) innerlijk luisteren, de essentiële boodschap van anderen horen, voor degenen die wel de woorden maar niet de bedoeling van anderen horen. Wanneer men te scherp is met woorden.

California_Pitcher_Plant1_Kopie -CALIFORNIA PITCHER PLANT - cobra lelie - Darlingtonia californica (groen/paars) verandert instinctieve krachten in wat echt menselijk is; in de wereld staan met moed en kracht. Wanneer men gescheiden is van of angstig is voor de instinctieve krachten van het Zelf. Aardse vitaliteit.

California_Poppy1_Kopie -CALIFORNIA POPPY - slaapmutsje - Eschscholzia cal. (goud) uitgebalanceerde innerlijke ontwikkeling, weten dat echt goud in het hart is. Om betovering voor "spirituele glamour" te overwinnen, of het rusteloos zoeken buiten jezelf. California poppy, bekend als de "cup of gold" bij de Spaanse kolonisten, groeit deze plant naar sporen van goud die in de grond zitten. Het is de officiële bloem van Californië, een land waar de gold-rush duizenden heen lokte, voor het zoeken naar uiterlijke rijkdom. De California Poppy helpt om het rusteloze zoeken van de ziel, vaak verleid door uitwendige glitter, door een herkenning van het esoterische goud van spirituele kennis in het hart te transformeren.

California-Wild-Rose21_Kopie -CALIFORNIA WILD ROSE - californische wilde roos - Rosa californica (rose) vitaliteit, verjonging, enthousiasme, betrokkenheid bij het leven, tegen apathie en moeilijkheden met de verpersoonlijking. Deze eenvoudige, lieflijke roos bloeit vroeg in de zomer in bossen en langs rivieroevers. De roos draagt een diepgaande archetypische boodschap binnen het plantenleven, want zijn vasthoudende wortelsysteem toont de mogelijkheid om diep in de aardse materie geïncarneerd te zijn. Toch "rijst" de roos, zij zet de aardse essentie om. Door de "California Wild Rose" kunnen we liefde begrijpen als een verlossende activiteit, één die apathie, onverschilligheid, of pessimisme verandert en helpt om zielen actief, positief en zorgzaam voor het leven op aarde te laten worden.

Calla-Lily2_Kopie -CALLA LILY - aronskelk - Zantedeschia sp. (wit/geel). Pos: Helderheid over de seksuele identiteit, seksuele zelf-acceptatie. neg: Verwarring, tweeslachtigheid over seksualiteit/geslachtsidentiteit.

Canyon-Dudleya1_Kopie -CANYON DUDLEYA - dudleya - Dudleya cymosa (oranje). Pos: Levendige geestelijke en emotionele energie; uitbundige en charismatische aanwezigheid. neg: Ontvankelijk voor psychische of paranormale invloeden, overdreven emotionele reactie op psychische ervaringen.

cayenne2_Kopie -CAYENNE - spaanse peper - Capsicum annuum (wit) katalyseert veranderingen, ontbrandt de wil, verder gaan naar de volgende fase, tegen het gevoel van vast te zitten, gevangen door gewortelde gewoonten en luiheid.

chamomile1_Kopie -CHAMOMILE - stinkende kamille - Anthemis cotula (wit/geel centr.) innerlijke rust en objectiviteit, bevrijding van emotionele spanningen; tegen nerveusheid, slapeloosheid en emotionele verwarring, goed voor kinderen. Chamomile- een populair kruid voor ontspanning en de spijsvertering. De signatuur van deze bloem suggereert een overbelaste maag die zich eruit perst naar de zon. Chamomile-remedie helpt degenen wiens emotionele centrum te open is, waardoor ze gemakkelijk overstuur en inwendig verscheurd raken. De remedie helpt om een stralend zonnevlecht-centrum te verkrijgen en om meer in balans met het gevoelsleven te komen. Het is een uitstekend middel voor kinderen die overstuur zijn.

Chaparral1_Kopie -CHAPARRAL - creosoot heester - Larrea sp. (geel) emotionele reiniging, speciaal gedurende de slaap. Helpt met het in contact brengen van diepere niveaus van bewustzijn en begrip. Voor met gif bedekte emoties, bij een chaotische innerlijke wereld, bij drugs-verslaving.

chrysanthemum1_Kopie -CHRYSANTHEMUM - chrysant - Chrysanthemum morifolium (geelbruin). Pos: Geeft een verschuiving van het persoonlijke ego naar een hogere spirituele identiteit; ziels verbinding met wat werkelijk eeuwig is. neg: Angst voor het ouder worden en het sterven; zich overdreven vasthouden aan jeugdigheid, rijkdom of beroemd zijn; gehecht aan materiële waarden.

corn1_Kopie -CORN - maïs - Zea mays (geel/wit) gegrond zijn, verbinding met de Aarde speciaal met de voeten, stabiliteit, evenwicht tussen hemel en aarde en in sociale relaties, overwinnen van desoriëntatie en stress, speciaal in steden.

Cosmos1_Kopie -COSMOS - cosmea - Cosmos bipinnatus (roodpaars/geel). Pos: Tijdens het spreken helder en duidelijk de gedachten kunnen verwoorden; levendige, mercurius capaciteiten in denken en spreken. neg: Ongeorganiseerd spreken en niet kunnen focussen in communicatie; overenthousiast spreken, overweldigt door teveel ideeën.