Alaska edelsteenremedies O - R

Opal- OPAL -

Kleur: veelkleurig
Werkzaam op: alle chakra's en fijnere lichamen

Indicaties:
Opgebrand; slapeloosheid door een teveel gebruiken van de mentale krachten; vermoeidheid die door slapen niet overgaat; te veel gebruikmaken van het element vuur; uitputting van bepaalde energieen in de fijnere lichamen; de vitale energiereserves zijn opgebruikt; emotionele uitputting.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Voedt de etherische en fijnere lichamen met een volledig spectrum van lichtgevende kleuren; vernieuwt de verbruikte emotionele en mentale krachten, gaat uitputting van kleurfrequenties in de aura tegen; verfrist je creatieve uitputting.

Orange-Calcite- ORANGE CALCITE -

Kleur: oranje
Werkzaam op: tweede chakra

Indicaties:
Verdriet, depressie zinder aanwijsbare oorzaak, weinig vreugde in het leven; lusteloos, je bezwaart voelen, geen creatieve vonk hebben; niet de positieve kant in de alledaagse situaties kunnen zien; sterk beinvloed worden door het licht en donker tijdens de wisseling van de seizoenen.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Versterkt de mogelijkheid om licht op te nemen op het celniveau van je lichaam; opent het hart voor de energie van de zon; doordringend, opbeurend, geeft energie, verwarmend; verjaagd duisternis en verdriet; zowel vreugde als een creatieve verbondenheid met het fysiek rijk voelen.

Pearl- PEARL -

Kleur: melkwit
Werkzaam op: etherische, emotionele en mentale lichaam

Indicaties: geirriteerd zijn door je eigen problemen en moeilijkheden, vooral wanneer die zich op een pijnlijke manier in het lichaam uiten; geen begrip hebben voor en niet kunnen meeleven met je eigen genezingsproces.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Verwerkt en lost de lagen van irritatie op die zich in het mentale en emotionele lichaam hebben opgebouwd en die in het fysieke lichaam te zien zijn als hardheid en onbuigzaamheid; zet op jezelf gerichte vijandigheid en kritiek of veroordeling van je eigen ziekte om in acceptatie, bewustzijn en begrip.

Peridot-PERIDOT -

Kleur:lichtgroen
Werkzaam op: vierde chakra; etherische en emotionele lichaam

Indicaties:
Onrust, angst en onzekerheid bij het begin van iedere nieuwe ervaring; een gevoel van mislukking krijgen wanneer je iets nieuws probeert te leren of te doen; je onbeschermd voelen wanneer het bekende is weggevallen en het nieuwe nog geen vaste vorm heeft aangenomen.

Geneeskrachtige eigenschappen:
De steen van het nieuwe begin; geeft steun en bescherming bij iedere nieuwe cyclus van groei en ervaring; schept een frisse, heldere ruimte, warin iets nieuws geboren kan worden; stabiliseert het hart en de fijnere lichamen tijdens de incubatieperiode van nieuwe ideeen en creatieve projecten; ondersteunt ervaringen van diepe genezing en transformatie, wanneer er een wedergeboorte van bewustzijn en energie plaatsvindt.

Pyrite- PYRITE -

Kleur: goud
Werkzaam op: eerste, tweede en derde chakra; etherische lichaam

Indicaties:
Gemakkelijk door anderen te beinvloeden, vooral door de druk van de groep; geen beslissingen kunnen nemen. Niet voor jezelf kunnen opkomen; relaties hebben die niet goed voor je ontwikkeling zijn; spanning en onevenwichtigheid doordat je niet trouw bent aan jezelf.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Legt een fundament in het leven, gebaseerd op je hoogste persoonlijke waarheid; versterkt eigenwaarde en zelfvertrouwen, vooral met betrekking tot de dynamiek en de druk van de groep; versterkt waarden. Helpt je om trouw aan jezelf te zijn.

Rhodochrosite- RHODOCHROSITE -

Kleur: rozerood
Werkzaam op: tweede en vierde chakra

Indicaties:
Je afgesneden en vervreemd voelen van de fysieke wereld; niet in staat zijn om intieme relaties met anderen om te gaan; emotioneel of seksueel gesloten zijn als gevolg van misbruik; diep trauma en emotionele pijn, die opgeslagen zijn in het hart en die het gevolg zijn van pijnlijke ervaringen waar je je nog niet mee hebt verzoend.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Versterkt energie, evenwicht en stabiliteit in de hartchakra en in het fysieke lichaam; verzacht en voedt het hart tijdens en na diepgaande genezing en transformatie; heelt in het hart de gevolgen van misbruik, zodat het fysieke lichaam het trauma dat ermee samenhangt kan loslaten.

Rhodolite-Garnet- RHODOLITE GARNET -

Kleur: rood
Werkzaam op: eerste en tweede chakra; etherische lichaam

Indicaties:
Niet geaard zijn, gespleten; slechte bloedsomloop; delen van het lichaam die niet willen genezen of niet weer normaal willen gaan functioneren; de eterische verbinding met bepaalde delen van het lichaam is verzwakt of verloren gegaan, vooral na een ongeluk of operatie.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Laar je beter met je fysieke lichaam samenvallen; maakt weer een verbinding met delen van het lichaam die gewond of getraumatiseert zijn geweest; bouwt het etherische web weer op in de gebieden die verstoord waren door wonden of operaties, zodat je de genezende  krachten die nodig zijn om het genezingsproces af te ronden, kunt binnenlaten.

 Rose-Quartz- ROSE QUARTZ -

Kleur: roze
Werkzaam op: vierde chakra; alle fijnere lichamen

Indicaties:
Moeite om intieme contacten met anderen aan te gaan en in stand te houden; pijn in het hart als gevolg van traumatische gebeurtenissen in het verleden; het innerlijke kind ontvangt geen voedende energie van de volwassene; harde, gevoelloze persoonlijkheid.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Opent, verstekt en stabiliseert de hartkrachten, zodat je intieme contacten met jezelf en anderen kunt onderhouden; ontwikkelt alle dimensies van de hartchakra; verankert liefde in het fysieke lichaam door middel van het hartcentrum; verbindt je met je innerlijke kind en voedt dit.

 Ruby- RUBY -

Kleur: donkerrood
Werkzaam op: eerste en tweede chakra; alle fijnere lichamen

Indicaties:
Niet volledig geincarneerd zijn; tegenstrijdige gevoelens over je aanwezigheid in het fysieke lichaam; geblokkeerde energieen in de onderste chakra's en de lager gelegen organen van het lichaam; niet opgeloste problemen in verband met overleving, die de energiestroom tussen de eerste charkra en de aarde blokkeren.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Zuivert de onderste chakra's, brengt ze in evenwicht en geeft ze energie; zorgt ervoor dat ongewenste energieen uit het fysieke lichaam naar de aarde afgevoerd kunnen worden; verplaatst de aandacht van het spirituele naar het fysieke niveau; laat je bewust worden van problemen die te maken hebben met de onderste chakra's en helpt om deze problemen op te lossen.

Rutilated-Quartz- RUTILATED QUARTZ -

Kleur: helder met goudkleurige vezels
Werkzaam op: vijfde chakra; etherische en mentale lichaam

Indicaties:
Verstoring, verwarring, je niet kunnen concentreren en niet helder zijn tijdens meditaties; overweldigd worden door energie en informatie uit niet-fysieke bronnen; informatie en leiding vanuit het hogere zelf niet kunnen begrijpen of integreren.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Bevordert een precieze afstemming op hogere bronnen en hogere informatie; ontwikkelt en stabiliseert het vermogen om toegang te verkrijgen tot informatie uit andere dimensies, je deze informatie bewust te worden, te integreren en naar buiten te brengen.