Alaska edelsteenremedies D - M

Ruwe20diamant1 - DIAMAND -

Kleur: helder
Werkzaam op: zesde chakra

Indicaties:
Strijden; geen duidelijkheid hebben over de toekomst; geen duidelijk gevoel over wat te doen; niet in staat zijn om verplichtingen aan te gaan; te zeer gehecht zijn aan persoonlijke wil: hoe 'ik' wil dat het is.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Brengt helderheid in de zesde chakra; laat je illusies doorzien; brengt de goddelijke en en persoonlijke wil in harmonie; activeert de persoonlijke wil in zijn hoogste vorm; geeft je de kracht om te handelen in overeenstemming met het goddelijke plan.

Emerald- EMERALD -

Kleur: groen
Werkzaam op: vierde chakra

Indicaties:
De angst hebben niet goed genoeg te zijn om op deze planeet te mogen leven; een zwakke of te abstracte verbinding met het vrouwelijke archetype en met de goddelijke moeder; liefde in het fysieke lichaam door angst laten blokkeren; je niet geliefd voelen, je afgesneden voelen van je ziel.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Een universele reiniger voor het hart; brengt evenwicht in het hart; opent het hart met zachtheid voor de onvoorwaardelijke liefde en ondersteuning van de goddelijke moeder; maakt het hart ontvankelijk voor de hoogdte kwaliteiten van het goddelijke vrouwelijke.

Fluorite- FLUORITE -

Kleur: paars
Werkzaam op: zevende chakra; alle fijnere lichamen

Indicaties:
Verstopping, beklemming of stilstand van energie op één of alle bestaansniveaus; starheid, onbuigzaamheid; gedachten niet om kunnen zetten in actie; de aandacht niet van het ene naar het andere kunnen verleggen.

Geneeskrachtige eigenschappen:
De 'doorbraak'remedie; verbeterd de energiecirculatie in het fysieke lichaam door blokkades in het etherische lichaam te doorbreken; laat een grotere hoeveelheid energie vsn het emotionele lichaam naar het etherische en fysieke lichaam stromen.

Fluorite-Combo- FLUORITE COMBO -

Kleur: geel, doorzichtig, blauw, paars
Werkzaam op: alle fijnere lichamen

Indicaties:
Niet in harmonie zijn; een gemis aan richting of geen prioriteiten kunnen stellen, wanneer je geconfronteerd wordt met verschillende problemen die op hetzelfde moment opdoemen om genezen te worden; het gevoel hebben niet in de pas te lopen met je innerlijke processen.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Synchroniseert de beweging van de inkomende en uitgaande energie tussen het etherische lichaam, de andere fijnere lichamen en het fysieke lichaam; verfijnt onze aandacht dusdanig dat we met precisie en evenwicht een probleem of genezingsproces aankunnen.

Gold- GOLD -

Kleur: goud
Werkzaam op: derde chakra

Indicaties:
Te weinig zelfvertrouwen; te weinig persoonlijke identiteit; weinig of geen vertrouwen in je scheppende kwaliteiten; zwakke of ongeïnspireerde mannelijke energie; je wensen en behoeften moeilijk kunnen uiten in de fysieke realiteit; je eigen prestaties te veel vergelijken met die van anderen.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Brengt kracht, stevigheid en evenwicht in de derde chakra; versterkt je innerlijke waarde; geeft je toegang tot de hoogste aspecten van je persoonlijke identiteit en brengt deze in fr fysieke realiteit tot uitdrukking; gebruik kunnen maken van je innerlijke waarheid, vreugde en wijsheid als een bron van creatieve kracht.

Green-Jasper- GREEN JASPER -

Kleur: groen
Werkzaam op: eerste, tweede, derde en vierde chakra

Indicaties:
Niet geaard zijn; een tegenstrijdige seksuele energie, die onregelmatig verloopt gedurende de pubertijd en het begin van de menopauze of als gevolg van een shock of trauma door seksueel misbruik; problemen met de vruchtbaarheid; problemen met de menstruatie.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Verbind de ritmes van het lichaam en van de aarde weer met elkaar waneer er een storing van de natuurlijke stroming heeft plaatsgevonden; verbind je met de ongetemde vrouw; herstelt aardse sensualiteit en gezonde seksualiteit.

Hematite- HEMATITE -

Kleur: glanzend zilver/grijs
Werkaam op: tweede en derde chakra; emotionele lichaam

Indicaties:
De eigen grenzen niet kunnen handhaven waneer je een intense emotionele gebeurtenis ervaart; weggespoeld worden door negatieve emoties van anderen; emotioneel afhankelijk zijn; moeite hebben om je eigen emoties in bewang te houden, vooral in groepen.

Werkzame eigenschappen:
Versterkt de grenzen in het emotionele lichaam; maakt je emotioneel onafhankelijk van anderen in plaats van afhankelijk; een intense emotionele ervaring bij een ander ervaren zonder je er emotioneel in te verliezen; de eigen emotionele ervaringen op een verantwoordelijke manier beheersen.

 Herkimer-Diamond- HERKIMER DIAMOND -

Kleur: helder
Werkzaam op: alle chakra's; etherische en emotionele lichaam

Indicaties:
Je je dromen niet kunnen herinneren of verwarrende dromen vol chaotische beelden hebben; moeite hebben om informatie uit droomsymbolen te vertalen naar de dagelijkse werkelijkheid; een vertroebeld of weinig ontwikkeld geestelijk inzicht; weinig energie; moe bij het wakker worden.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Een hoog ontwikkelde  overbrenger van wit licht; stimuleert en versterkt de genezing op alle niveaus; bevordert helderheid van inzicht; reguleert en verfijnt de vermogens van de zesde chakra; bevordert helderheid tijdens dromen.

Jadeite-Jade - JADEITE JADE -

Kleur: groen
Werkzaam op: vierde chakra

Indicaties: geirriteerd, van slag zijn; gemakkelijk uit je evenwicht te halen door intense gebeurtenissen; de dingen moeilijker of zwaarder maken dan nodig is; de dingen niet kunnen accepteren zoals ze zijn.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Kalmeert en brengt in evenwicht; een gevoel van vrede, evenwicht en tijdloze eenvoud; laat je in het moment blijven en in je eigen centrum, met een bewustzijn en een acceptatie van je werkelijke essentie.

Kunzite- KUNZITE -

Kleur: transparant roze
Werkzaam op: vierde en zevende chakra

Indicaties:
Geen contact hebben met je innerlijke engel; een beperkte doorstroming van spirituele liefde in het lichaam, als gevolg van een te weinig ontwikkelde hartchakra en een gebrek bewustzijn van de liefde, leiding en steun van de engelen die ons ter beschikking staan.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Opent het hart om je bewust te worden van je eigen aard alds engel; ontwikkelt de hogere trilling van de hartchakra; laat mensen de spirituele liefde van het engelenrijk ervaren en in hun lichaam integreren.

Lapis-Lazuli - LAPIS LAZULI -

Kleur: diep blauw
Werkzaam op: vijfde en zesde chakra

Indicaties:
Begeleiding en informatie vanuit hogere bronnen niet kunnen ontvangen of begrijpen; overweldigd worden door de hoeveelheid informatie die binnenkomt; moeite hebben om duidelijk met anderen te communiceren, vooral over de informatie die je uit deze hogere bronnen hebt ontvangen.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Opent en regelt communicatiekanalen; verbindt het vermogen van de vijfde chakra om te horen met het innerlijke weten en de wijsheid van de zesde chakra; helpt je om de informatie van een hoger niveau op een duidelijke en begrijpelijke manier over te brengen; uitstekend voor sprekers, leraren, intuïtieve therapeuten en schrijvers.

Malachite- MALACHITE -

Kleur: donkergroen
Werkzaam op: eerste, tweede, derde en vierde chakra; etherische lichaam

Indicaties:
Een zwakke verbinding met de fysieke wereld hebben; een gemis aan harmonie en synchroniciteit tussen de fijnere lichamen; de emotionele, mentale en fysieke delen van het zelf werken elkaar tegen; de vooruitgang in je leven wordt tegengehouden door een slechte verbinding met de aarde.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Verbindt je met de aarde; harmoniseert de vier niveaus van het zijn- fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel- en brengt ze met elkaar in overeenstemming; ondersteunt de eenheid van je wezen onder alle omstandigheden.

Moldavite- MOLDAVITE -

Kleur: donkergroen
Werkzaam op: vierde, vijfde en zesde chakra

Indicaties:
Eenzaamheid; leven in het verleden; gevangen geraakt in de dualiteiten van het zijn of niet zijn, het heden of verleden; gevoelens van heimwee; uit het lichaam treden om informatie te ontvangen in plaats van aanwezig te blijven in het hier en nu; afwezig zijn en vooral moeite hebben met de verbinding met het hogere zelf.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Verbinding; een opening naar universeel inzicht en een hogere realiteit; aanzwezig blijven in het lichaam, in het moment en toegang verkrijgen tot de informatie en het inzicht dat je nodig hebt om je aardse potentieel beter tot expressie te brengen.

Mt-Rhodochrosite- MONTANA RHODOCHROSITE -

Kleur: roze/wit
Werkzaam op: vierde chakra

Indicaties:
Een gebroken hart na een plotseling verlies of scheiding van een partner of geliefde; je niet veilig voelen in je hart en willen ontsnappen naar het hoofd; angst voor krachtige emoties; niet in staat zijn om emoties volledig in het hart te verwerken.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Geeft kracht en stevigheid aan de hartchakra; hersteld in het hart na diepe pijn en lijden; verwijdert gevoelens van verwarring en chaos uit het hart; verheldert je intentie en moedig handelen vanuit het hart.

Moonstone - MOONSTONE -

Kleur: melkwit
Werkzaam op: alle chakra's; emotionele lichaam

Indicaties:
Premenstruele spanningen; verhoogde gevoeligheid tijdens de menstruatie, lichtgeraakt, prikkelbaar, geirriteerd; geblokkeerde emoties, die je moeilijk op een heldere manier kunt uiten; te weinig gevoeligheid en intuïtief bewustzijn bij mannen en vrouwen; een harde persoonlijkheid.

Geneeskrachtige eigenschappen:
Laat je bij je authentieke gevoelens blijven, in plaats van te sterk te reageren; zuivert energie en laat ze stromen in het emotionele lichaam; helpt je een emotionele cyclus te voltooien; kalmerend, verzachtend en voedend; maakt de gevoelens tijdens de menstruatie evenwichtig en harmonieus.