Hebben dieren emoties?
Bloesemremedies werken met emoties dus kunnen ze ook helpen bij dieren?

Het antwoord is vrij simpel, natuurlijk hebben dieren emoties en de gevolgen hiervan. Sinds ons huisdier opgenomen is in ons gezin heeft hij of zij minder te maken met wat het nodig heeft als het moet overleven in het wild. Het heeft te maken met de omstandigheden waarin het nu moet leven en de emoties en handelingen van de baas of bazin. B.v. de emotie die het meest aangrijpt bij het dier is de scheiding van de moeder, als hier meer aandacht aan wordt gegeven dan zal het dier al evenwichtiger in het leven staan.

Je kunt ook zien welke emoties er zijn bij het dier die terug komen bij zijn baas/bazin. Het dier spiegelt als ware de emotie. Daardoor is het veel beter, als er een remedie gevraagd wordt voor het dier, ook de baas/bazin een remedie gaat innemen. Je kunt dit ook zien bij mensen, als er een remedie voor een ander gevraagd wordt, vragen ze eigenlijk een remedie voor zichzelf zonder dat ze het weten. Meestal los je het "probleem" van een ander op, door je zelf te gaan behandelen. Uiteindelijk kan je een ander niet veranderen, maar je zelf wel!

Dieren uiten deze emoties door gedrag wat wij niet als niet leuk of irritant vinden, waarom zou je anders een remedie voor het dier gaan gebruiken. Blaffen, agressiviteit, angst, e.t.c. hebben een oorzaak. De begeleiding met sterven, narcose en operaties kan je ook prima ondersteunen met bloesemremedies. Bij een behandeling ga je eerst het symptoom aanpakken, meestal met een resque of eerste hulp remedie. Daarna de oorzaak gaan vinden. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, het gesprek met de baas/bazin, kiezen op intuitie, pendelen en het meest succesvolle, dierencommunicatie.

 

Met telepathisch communiceren met dieren, verteld het dier zijn emotie welke zeer aangrijpend kan zijn. Het voordeel hier van is dat je een bloesemremedie kan kiezen voor het item, waarvan het dier aangeeft dat het er het meest last van heeft. De behandeling is vrijwel het zelfde als bij mensen. Alleen dieren reageren veel sneller op de bloesemremedies, omdat het denken, wat mensen doen, er niet is en zij meer in dit moment, het "NU" leven.

Dieren zijn er om ons te helpen en inzicht te geven, meestal krijg je een dier die op dat een moment bij je hoort. Een vrolijk dier bij een depressief mens bv, of een energiek dier bij luie mensen.

 

Lila Devi Van de Spirit in Nature Remedies heeft hier er veel ervaring mee en kan haarfijn uitleggen waarom het dier bij jouw is gekomen, haar remedies zijn dan ook perfect voor het behandelen van dieren.

lila

De behandeling bestaat uit twee gedeelten, buiten de symptoom behandeling, het terug brengen van de oorsprong (theme) en de verstoorde emotie aanpakken (plot). Een remedie moet deze twee zaken in zich hebben. De baas/bazin, is zijn/haar plot item het theme van het dier, dan is dit helemaal de ideale combinatie van dier en baas/bazin. Zij kunnen van elkaar leren en elkaar respecteren.